13 януари 2012 г.

Dr.Silver 101+

Силата на сребърните йони

Dr.Silver-101 уред за сребърна вода
Green Master представя новият уред Dr.Silver 101+, предназначен за получаване на активни сребърни йони в питейна вода. Свойствата на тази така наречена „сребърна вода“ способстват за благоприятното повлияване и профилактика на множество болести и проблемни състояния, както и за дезинфекция на вода и други течности и продукти.

Уредът представлява миниатюрно елипсовидно устройство. В херметичната част на корпуса е разположена електронна схема, управляваща процеса на електролитно отделяне на сребърни йони (“Ag+”) и батериите. В предния край на уреда, зад решетките се намират електрод, изработен от сребро проба 1000 и електрод от неръждаема стомана. В резултат на електролизата сребърният електрод постепенно се разтваря и насища водата със сребърни йони.

Над електродите е монтирана система от постоянни неодимови магнити и носител на екстракт от 101 лечебни билки. Тази конфигурация формира магнитно поле със специфична конфигурация и напрегнатост, способстващи информационно проектиране на лечебните свойства на билките върху обработваната вода, както и за нейното магнитно структуриране и засилване на имуностимулиращия и бактерицидния ефект на сребърните йони.

Уредът се включва и изключва като се притисне продължително между палеца и показалеца горната му мека част, (усеща се включване на бутон). След две - три секунди се включва светлинен индикатор, който премигва през цялото време на работа. Ако не се изключи принудително, уредът се изключва автоматично след около 10 минути работа. Това е направено с цел да се предотврати разреждането на батериите, износването на сребърния електрод и получаването на вода с неизвестна концентрация на сребърни йони в случай, че сме забравили да го изключим.

С уреда може да се обработва вода с обем от 0,2 до 10 литра (от чаена чаша до кофа), а в някои случаи и по-големи обеми. Обработваната вода може да бъде питейна, от централното водоснабдяване, минерална или изворна, както и добита от извори, кладенци и др. Времето, необходимо за обработка се определя от производителността на уреда по сребро, обема на обработваната вода и необходимата концентрация на сребърните йони.

Действието на уреда се основава на електролитен пренос на сребърни йони във водата при протичане на ток между сребърен и неръждаем електроди. Специална магнитна система и носител на екстракт от 101 лечебни билки осигуряват енерго-информационния пренос от билките към водата, в резултат на което водата се структурира магнитно, придобива лечебната сила на 101 билки и се засилва имуностимулиращия и бактерицидния ефект на среброто.

Свойства и използване на сребърната вода
За лечебните свойства на сребърната вода се знаело много отдавна, за което свидетелстват книгите на древната медицина. В старинните индийски книги се споменава, че древните индийци са дезинфекцирали водата, като са потапяли в нея нагорещено сребро или са я държали в сребърни съдове. При освещаване на кладенци, в тях са хвърляли сребърни монети.

В края на XIX век вниманието на изследователите било привлечено от дезинфекциращите свойства на някои метали. Опитите показали, че бацилите на дифтерита, поставени на сребърна пластина, загиват за 2 дни, върху медна – за 3 дни, върху златна – за 9 дни. Бацилите на тифа, поставени върху сребърна и медна пластина загиват само за 18 часа.

Изследванията показали, че бактерицидният ефект на среброто са по-силно изразени, отколкото при другите метали, защото среброто прониква по-бързо в клетките. Клетъчната обвивка сорбира среброто, а то блокира ферментите на бактериите и прекратява преноса на кислород.

Действието на среброто зависи от концентрация му, която се измерва в mg/l (милиграм на литър). Колкото по-висока е концентрацията, толкова по-бързо и силно е действието. Например, сребърна вода с концентрация 0,05 mg/l унищожава микробите за 5 минути, с концентрация 0,2 mg/l – за 2 минути, с концентрация 1,0 mg/l – почти веднага.

Действието на среброто се засилва още повече при използване на магнитно поле в зоната на електродите при приготвянето на сребърната вода. Това позволява постигане на еднакъв бактерициден ефект при използване на по-ниска концентрация на среброто. Магнитното поле стимулира структурирането на водата – образуват се устойчиви пространствени структури, наречени кластери. Това е съпроводено с промяна на повърхностното напрежение на водата, водещо до по-лесното и проникване през биологичните мембрани.

Как действа среброто на организма?
Неголеми дози сребро не са токсични и имат положително действие, те “подмладяват” кръвта, стимулират физиологическите процеси в организма, увеличават количеството на белтъците в кръвта.

Сребърните йони с успех изпълняват ролята на така наречената „втора имунна система на организма“ на човека и подпомагат борбата му срещу стотици инфекции, бактерии, вируси и др.

Най-широко, сребърната вода се използва за целите на дезинфекцията и консервацията на питейна вода. Тя консервира добре и различни плодови сокове, които дори и без допълнителна термична обработка се съхраняват дълъг период от време. За тази цел е достатъчна сребърна вода с концентрация 0,5 mg/l сребро. Йоните на среброто ускоряват процеса на стареене на виното, подобряват вкуса му. Сребърната вода стабилизира млякото, маслото, обеззаразява ефективно черупките на яйцата, бързо и надеждно дезинфекцира домакински прибори. Сребърната вода предпазва от бактерии месото, рибата и други хранителни продукти съхранявани в хладилника.

Редица автори привеждат данни за използването на сребърната вода в медицината. По-долу са описани достъпни за всеки съвети:
• марля, напоена със сребърна вода e добро антисептично средство в битови и полеви условия
• сребърната вода ефективно повлиява заболявания на стомашно-чревния тракт, възпаления на очите, хранопровода, повърхностни рани и язви
• сребърна вода с концентрация 5-10 mg/l ефективно повлиява изострена пневмония
• сребърната вода заличава ефективно следи от изгаряния
• сребърната вода предотвратява следоперационни възпалителни процеси. Това е особено важно в случаите, когато организмът е алергичен към антибиотиците
• при изплакване на гърлото няколко пъти на ден със сребърната вода, ефективно се унищожават бактериите в устната кухина и се премахва неприятния дъх
• сребърната вода може да се използва при компреси, вани, при лечение на вирусни и бактериални дерматози

Не забравяйте, че ако използвате постоянно сребърна вода за пиене, концентрацията на сребърни йони в нея не трябва да превишава 0,05 mg/l. За приготвяне на влажни компреси се препоръчва концентрация 35 mg/l, за пиене с лечебни цели от 0,5 mg/l до 1,5 mg/l, в отделни случаи и над 10 mg/l.

Допълнителни ефекти на уреда Dr.Silver 101 +
Наред с генерирането на сребърни йони във водата, използването на Dr.Silver 101+ дава още два мощни ефекта:
• Магнитна обработка и структуриране на водата
• Енергиен пренос на 101 лечебни растения с ясно изразен ефект за активиране на имунната система на организма

Основни ефекти от приема на магнитно-структурирана вода:
• синергично подпомага ефекта на сребърните йони
• нормализира енергийното състояние и молекулната структура на вътреклетъчната течност
• подобрява пропускливостта на клетъчните мембрани
• подобрява дейността на бъбреците и отделителната система
• подпомага организма при камъни в бъбреците и жлъчния мехур
• подпомага очистването на организма от шлаки и токсини
• подобрява перисталтиката на червата
• подобрява функционалното състояние на нервната система
• подпомага регулирането на телесното тегло
• регулира артериалното налягане
• алкализира тъканите
• подобрява снабдяването на клетките с кислород
• подмладява организма

Енергиен пренос на 101 лечебни растения
При производството на уреда се използва специална технология, благодарение на която във водата се осъществява пренос на енергоинформационните матрици на специално подбрани 101 лечебни растения. Този пренос обогатява водата, насища я с информационните характеристики за лечебното действие на билките, които са специално подбрани за активна подкрепа на имунната система, общите възстановителни сили на организма, виталността и жизнените сили на организма.

Благодарение на едновременния ефект на магнитно-структуриране и пренос на енергийна информация, паметта на водата се зарежда с благотворно и лечебно действие, което се предава върху клетъчната система на организма. В резултат на тази синергична комбинация, наред с дезинфекционното и бактерицидно действие на сребърните
йони, получената при обработка с Dr.Silver 101+ вода носи мощна информация за възстановяване и съхраняване на човешкото здраве, повишаване виталността и жизнените сили, информация, която ефективно се усвоява от човешките клетки.

Източник: Каталог Green Master


Няма коментари:

Публикуване на коментар