4 юли 2013 г.

Ябълкови фибри за здрав стомашно-чревен тракт

ябълки
Поради ниското съдържание на фибри и некачествената храна, която употребяваме като цяло, при много хора се наблюдава нарушена функция на червата и чести оплаквания от запек. Таблетките с ябълкови влакна са много подходяща добавка към ежедневното меню. Те постигат добър баланс на разтворими и неразтворими фибри в храносмилателния тракт, които помагат за увеличаване обема на изпражненията и  нормалната функция на червата. Свързват канцерогените и токсините в храната и по-бързо ги изхвърлят от организма, което служи като защитен механизъм срещу рака на дебелото черво. 

  • Понижават нивото на „лошия“ (LDL) холестерол, тъй като затрудняват пълното усвояване на  някои мазнини. 
  • Намаляват дневната нужда от производство на инсулин, като предпазват от напълняване. 
  • Забавят усвояването на простите въглехидрати и др. 
  • Стимулират перисталтиката на стомашно-чревния тракт. 
  • Играят важна роля в поддържане на имунитета на организма и в потискане на патогенни бактерии в червата. 
  • Предпазват от поява на злокачествени образувания и хемороиди на дебелото черво. 
  • Намаляват риска от диабет и сърдечни болести, повишен холестерол, язва, гастрит, газове в стомаха и червата, отпадналост, хронична умора, грижат се за поддържането на нормално телесно тегло. 
Xpaнитeлнитe влaĸнини дeйcтвaт пo двa нaчинa в xpaнocмилaтeлната система: oт eднa cтpaнa - peгyлиpaт фyнĸциятa нa чepвaтa; oт дpyгa - зaдъpжaт вoдa в xpaнocмилaтeлния тракт и блaгoпpиятcтвaт пpeминaвaнeтo нa xpaнaтa.

В дебелото черво фибрите се разграждат частично чрез бактериална ферментация. Фибрите заемат голям обем и свързват излишната вода. По този начин намаляват риска от развитие на запек, хемороиди, дивертикули на колона, както и на рак на дебелото черво. Диетите с високо съдържание на фибри са особено полезни при профилактиката на сърдечно-съдови заболявания.

Източник Каталог Green Master

 Десислава Стефанова 

Няма коментари:

Публикуване на коментар