21 май 2015 г.

Фунготерапия – лечение с витални гъби

Гъбите (фунги) са самостоятелен биологичен клас намиращ се между растителния и животинския свят. Досега са описани 1.5 милиона вида, което е едва 10% от наличните на планетата. 

Делят се на низши – микота, висши – аско и базидиомицети, които са над 14 000 вида. Над 2000 от тях са ядливи, а около 700 притежават лечебни свойства. 

50-60 от последните имат подчертано силно биологично въздействие и се наричат медицински (витални) гъби. Приблизително половината от тях са в комерческо производство и от тях се изработват хранителни добавки, лекарства (антибиотици и други фармацевтични препарати), козметични средства и имунопротектори. 

От 1972 г. лечебните гъби се култивират в т.н. „гъбни ферми“ в Япония, Китай и САЩ основно. Продукцията има сертификати за добра производствена и медицинска практика и за органично производство. 

Тези гъби са източник на силно биологично активни вещества. В състава им присъстват полизахариди от алфа и бета-глюканен тип, антиоксиданти, ензими, фитоциди, каротиноиди, фосфолипиди, стероиди, териноиди, витамини, минерали, соли, олигоелементи, флаваноиди и сяросъдържащи съединения.

Имат подчертано силно имуномодулиращо действие. Засега нямат юридически статут на лекарствени средства, но подпомагат цялостно официалната медицинска практика и са съвместими със съвременната фармакология. Всяка една от тях особено силно действа на дадена тъкан, орган, система или клетки и притежават подчертан синергизъм при едновременното им използване.

Науката, която изучава лечебните им свойства се нарича Фунготерапия. На вашето внимание в този каталог предлагаме професионално подбран набор от най-мощно и доказано действащите лечебни витални гъби - в моно и в комбинирани формули, базирани на опита ми като дългогодишен национален специалист фунготерапевт! 

Доктор Милен ХристовНяма коментари:

Публикуване на коментар