2 юли 2015 г.

Водорасли - супер храни

Източник: Интернет
Наричат водораслите супер храни заради невероятните им хранителни и лечебни свойства. Богати са на витамини и естествени минерали, имат антиоксидантни свойства и са мощни детоксикатори. Усвояват се изключително бързо от организма.

Грийн Мастер предлага в каталога си хранителни добавки с водораслите Афа от Кламатското езеро, Хлорела и Супер комплекс от  синьо-зелени водорасли AFA, спирулина, хлорела, хлорофил.

Кламатските водорасли Аfanizomenon Flos Aguae - AFA са първите живи организми на нашата планета, появили се някъде преди 4 млрд години. Синьо-зелените микроводорасли растат във вода, която идва от геотермални и вулканични източници, затова те съдържат богата гама от органични минерали - калций, хром, кобалт, мед, желязо, магнезий, манган, калий, бор, фосфор, селен, натрий, сяра, титан, ванадий, цинк и др. По минерално съдържание AFA прилича на океанските водорасли като например келп, но не съдържа толкова йод. Това е особено важно за хората, които имат проблеми с щитовидната жлеза.

Аминокиселинният профил на синьо-зелените водорасли АФА е сходен с този на човешкото тяло, а белтъчното им съдържание е няколко пъти по-високо от това на месото, соята и другите традиционни протеинови източници. Те се усвояват отлично от човешкия организъм и са пълноценен естествен източник на минерали, аминокиселини, ензими, антиоксиданти, хлорофил, бета-каротин, витамини и други.

Хлорелата е най-богата от всички храни на ДНК и РНК и това я прави изключителна храна за мозъка и за дълголетие. Тя е по-богата на хлорофил (28.9гр/кг) от което и да е растение, оттам идва и името й. Хлорофилът има кръвотворен и анти-раков ефект. Съдържа над 20 витамина (А, от В1 до В12, С, Д, Е, К и др.) и минерала с висока биологична активност, като от трите микроводорасли (хлорела, АФА, сипрулина) е най-богата на желязо и цинк.

За разлика от другите зелени водорасли, клетъчната стена на Хлорела се състои главно от целулоза и хитин. Това се дължи на високото съдържание на целулоза в клетъчната стена, което й позволява да се свързва с токсичните вещества и замърсявания и да ги елиминира, което дава на Хлорела високия потенциал за абсорбиране и детоксикация през червата. Тя е много подходяща като част от програмите за детоксикация.

Спирулина – има мощно антиоксидантно и имуности - мулиращо действие, регулира нивата на кръвната захар, кръвното налягане и холестерола, подпомага за здра - вословно отслабване, възстановява след тежки натоварвания, подпомага функциите на храносмилателната система, помага при запек. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар