12 август 2015 г.

Препоръки за използване на активирана вода за подпомагане при терапия и профилактика на някои заболявания

Приложение в домакинството и личното стопанство

Забележка: Времето за подпомагане при терапия и профилактика е ориентировъчно и зависи от особеностите на организма, стадия на заболяването и други фактори. При започване на терапията с живата и мъртвата вода е желателно да се започне с умерени стойности (с pH около 5 за мъртвата и с pH около 8 за живата вода) и постепенно да се увеличават, като се следи реакцията на организма.

Абцеци
Абцесът се обработва със затоплена мъртва вода и се прави компрес с мъртва вода. Ако абцесът е пробил да се промие добре със затоплена мъртва вода и да се сложи превръзка. Преди лягане да се изпие половин чаша жива вода. Когато мястото окончателно се изчисти от гнойта, заздравяването може да се ускори, като се слагат компреси с жива вода (може да се добавя жива вода и през бинта). Абцесът заздравява за няколко дни. Ако се забележи отново поява на гной – да се обработи отново с мъртва вода.

Аденом на простатната жлеза 
Продължителността на терапията е 8 дни. През всичките 8 дни по 4 пъти на ден (1 час преди ядене или преди лягане) се пие по половин чаша жива вода (тук и по-нататък под чаша се има предвид чаена чаша). Ако кръвното налягане е нормално и не се повишава чувствително, дозата може да се увеличи до една чаша. Ако кръвното налягане се повиши или пациентът и без това има повишено кръвно налягане, един час след приемането на живата вода да се изпие половин чаша мъртва вода и пациентът да полежи.

Нерядко цикълът на терапия трябва да се повтори. Ако кръвното налягане позволява, може да не се прави почивка между двата цикъла на терапия. Препоръчва се да се направи компрес с жива вода на слабините, като мястото предварително се изтрие с мъртва вода.

Обикновено след 4-6 дни преминават или стават по-редки позивите за често уриниране. При някои хора с урината може да се отделят частички с черен или червен цвят и да се усеща болка. В процеса на терапия се подобрява общото състояние и се засилва апетита.

Алергия. Алергичен дерматит 
В продължение на три дни след ядене устата, гърлото и носа се изплакват с мъртва вода. След всяко изплакване се пие по половин чаша жива вода. Всички обриви и отоци се намокрят само с мъртва вода 5-6 пъти на ден. Обикновено симптомите преминават за 2-3 дни. Освен лечението трябва да се намери и отстрани причината, предизвикваща алергията.

Ангина
В продължение на три дни по 5-6 пъти на ден и обезателно след всяко ядене да се прави гаргара с леко затоплена мъртва вода. Ако има и хрема – да се промива и носоглътката. След всяко изплакване да се пие половин чаша жива вода. Всяко изплакване трябва да продължава поне 1-2 минути. Температурата се понижава още първия ден. Симптомите преминават за 2-3 дни.

Атеросклероза на артериите на долните крайници 
Краката се измиват с топла вода и сапун, изтриват се до сухо, след което се намокрят със затоплена мъртва вода и се оставят да изсъхнат, без да се изтриват. През нощта на краката се прави компрес с жива вода, а на сутринта побелялата и омекнала кожа се изтрива и местата се намазват с растително масло. По време на терапията преди ядене се изпива по половин чаша жива вода. Полезно е да се прави масаж на краката. Ако има изпъкнали вени, то тези места се намокрят с мъртва вода или се прави компрес с мъртва вода. След това се намокрят с жива вода. Терапията продължава 6-10 и повече дни.

Болки в гърлото
Ако гърлото боли при преглъщане, се прави гаргара със затоплена мъртва вода в продължение на 1-2 минути. След 1-2 часа процедурата се повтаря. По-добре да не се чака до сутринта. Ако процедурата започне навреме, болката в гърлото преминава бързо, обикновено до сутринта.

Болки в ставите на ръцете и краката (отлагане на соли) 
Три-четири дни, 30 минути преди ядене се пие по половин чаша мъртва вода. Болезнените места се намокрят с топла мъртва вода, като тя се втрива в кожата. През нощта се прави компрес с мъртва вода. Ефективността на терапията се повишава с редовна гимнастика. Терапията може да продължи и по-дълго време. Обикновено болките намаляват, понижава се кръвното налягане, подобрява се съня, успокояват се нервите.

Бронхиална астма, бронхит  
Три–четири дни след ядене носът, устата и гърлото се плакнат със затоплена мъртва вода, за да се обезвредят алергените, предизвикващи пристъпите. След всяко изплакване, за облекчаване на кашлицата, се изпива половин чаша жива вода. Процедурата може да се повтори. Кашлицата се облекчава, подобрява се самочувствието. Полезно е да се изясни и отстрани причината, предизвикваща астмата.

Бруцелоза
Тъй като заразяването става от животни, да се спазват правилата за хигиена в селскостопанските помещения. След хранене, поене, доене на животните, ръцете да се измиват с мъртва вода. При заболяване – преди ядене да се пие половин чаша мъртва вода. Да не се употребява сурово мляко.

Възпаление на черния дроб (хепатит)
Продължителността на терапията е четири дни. Първият ден, 4 пъти (преди ядене и лягане) се пие по половин чаша мъртва вода. Останалите три дни по същия начин се пие жива вода. Болките преминават, подобрява се самочувствието.

Възпаление на дебелото черво (колит) 
Първият ден да не се яде нищо, като 3-4 пъти през деня се изпива по половин чаша мъртва вода. Обикновено възпалението минава за ден. При необходимост терапията може да продължи до пълно отшумяване на болките.

Косопад
Един път седмично косата се измива с шампоан, подсушава се, след което се изплаква със затоплена мъртва вода. След 5-8 минути се изплаква хубаво със затоплена жива вода и се оставя да изсъхне, без да се изтрива.

След това, до края на седмицата, всяка вечер косата се намокря с жива вода, като леко се масажира с върховете на пръстите и се оставя да изсъхне. За получаване на траен резултат процедурата трябва да се прави в продължение на 4-6 седмици. Косата става по-мека, пърхотът изчезва. Корените на космите укрепват, а косопадът спира. С течение на времето започват да израстват нови косми.

Гастрит
В продължение на три дни, 3 пъти на ден, 15-20 минути преди ядене се пие по половин чаша жива вода. При необходимост процедурата може да бъде продължена. Намалява киселинността, изчезва чувството за парене, подобрява се храносмилането и усвояването на храната.

Хемороиди
След изхождане, възелчетата се измиват с топла вода и сапун, изтриват се до сухо и се обливат със затоплена мъртва вода (или се накисват). След 5-10 минути се обливат със затоплена жива вода или се слагат тампони (марля или памук, обилно накиснати в жива вода). Това се повтаря при следващите изхождания.

Преди лягане се изпива половин чаша жива вода. Процедурите продължават 4-5 дни. Кръвотечението спира, язвичките заздравяват за 3-4 дни. Да се избягват силни подправки, по време на терапията да не се употребява алкохол.

Херпес
Преди терапията да се изплакнат носа и устата с мъртва вода и да се изпие половин чаша мъртва вода. Мехурчето да се пробие чрез натиск с марля, накисната във затоплена мъртва вода. След това, 7-8 пъти в продължение на деня, по 3-4 минути на мястото се налага тампон, накиснат в мъртва вода. Тази процедура се повтаря до пълното зарастване (два - три дни).

Мехурчето може и да не се пробива, а само често да се налага с мъртва вода. В този случай ефектът е по-бавен, но се избягва болката при спукването. Обикновено херпесът минава за 3-4 дни, по бързо, отколкото при третиране с химически препарати.

Хигиена на лицето
Сутрин и вечер, след измиване, 2-3 пъти през 1-2 минути лицето се облива с жива вода и се оставя да изсъхне, без да се изтрива. (За мъжете се препоръчва да правят процедурата след бръснене, вместо лосион или одеколон). На местата с бръчки се прави компрес с жива вода и се държи 10-20 минути. Ако кожата е суха, първо се изплаква с мъртва вода, след което се правят процедурите. Няколко пъти в седмицата допълнително лицето може да се почисти със следния разтвор: половин супена лъжица хималайска сол и половин чаена лъжичка оцет, разтворени в 1/2 литър жива вода. Кожата става по-мека, успокояват се раздразнените участъци. Постепенно бръчките се изглаждат.

Гингивит (възпаление на венците) 
Болестта се причинява от бактерии или вируси, некачествени пломби, коронки, зъбен камък, затова преди всичко трябва да се спазва необходимата хигиена, зъбите да се чистят след всяко хранене, няколко пъти на ден устната кухина се плакне в продължение на 1-3 минути с мъртва вода. Намалява кръвотечението от венците, изчезва неприятният дъх.

Гнойни рани, следоперационни рани, язви, фистули, циреи 
Поразените места се промиват със затоплена мъртва вода и се оставят да изсъхнат. След 5-8 минути се намокрят с жива вода. Вместо това, раната може да се превърже и бинтът да се залее с жива вода. След това раната се намокря с жива вода (може и през бинта) 6-8 пъти на ден. Ако се забележи отделяне на гной, раната се третира с мъртва вода, а след това се продължава с жива вода. Раните се изчистват и започват бързо да зарастват. Обикновено те се затварят за 4-5 дни. Старите язви заздравяват по-бавно.

Главоболие
Ако главоболието е причинено от удар или сътресение, то мястото се намокря с жива вода. При обикновено главоболие мястото, където се усеща болката се намокря с мъртва вода и се изпива половин чаша мъртва вода. Добре е да се полежи. Обикновено главоболието преминава до час.

Гъбички
Преди терапията поразените от гъбички места се измиват с гореща вода и сапун и се изтриват до сухо. Ако са поразени ноктите, те се киснат в гореща вода, изрязват се и се почистват. След това, периодично, 6-8 пъти на ден, поразените места се намокрят с мъртва вода и се оставят да изсъхнат, без да се изтриват. Може да се направи вана на краката (особено когато се касае за гъбички по ноктите) със затоплена мъртва вода в продължение на 20 минути. Чорапите да се изперат и изплакнат с мъртва вода. Обувките се напръскват от вътрешна страна с мъртва вода, оставя се да действува 10-15 минути, обувките се избърсват и оставят да изсъхнат. Най-добре е да се използва мъртва вода с pH около 3,5.

Гъбичките изчезват за 5-6 дни, но понякога и по-бавно. Гъбичките по ноктите се лекуват по-дълго, докато не паднат болните нокти и не израстат нови и здрави.

Грип
Препоръчва се първия ден да не се яде нищо. С леко затоплена мъртва вода, 6-8 пъти на ден, се изплаква носа, устата и гърлото. През 4 часа се изпива по половин чаша мъртва вода, а час по-късно половин чаша жива вода. Грипът преминава за два – три дни. Значително се облекчават общото състояние, облекчават се симптомите и се намаляват последствията от грипа.

Диатеза
Всички обриви и отоци се намокрят с мъртва вода и се оставя да изсъхне. След това се прави компрес с жива вода, който се държи 10-15 минути. Процедурата се прави 3-4 пъти на ден. Освен това трябва да се прегледа менюто на детето и да се изключат продуктите, предизвикващи диатеза. Обикновено диатезата преминава за 2-3 дни. Да се провери дали диатезата не е предизвикана от стайни цветя, пухени възглавници, домашни животни.

Дизентерия
Препоръчва се първия ден да не се яде нищо. През деня, 3-4 пъти да се пие по половин чаша мъртва вода с pH около 3 – 3,5. Дизентерията преминава за 4 -5 дена.

Дерматит (алергичен)
Преди всичко трябва да се отстранят причините, предизвикващи алергичния дерматит (контакт с треви, прах, химикали и др.) Всички обриви, отоци се намокрят само с мъртва вода. Полезно е след ядене да се изплакват устата, гърлото и носа с мъртва вода (както при лечението на алергия). Болестта преминава за 3-4 дни.

Дерматомикози (гъбични заболявания на кожата) 
Поразените места се измиват с топла вода и се изтриват до сухо. След това 6-7 пъти на ден се обливат с леко затоплена мъртва вода (pH=3,5). Обикновено болестта преминава за 4-5 дни. При необходимост терапията може да продължи.

Неприятен мирис на краката
Краката се измиват с топла вода и сапун, изтриват се до сухо и се обливат с мъртва вода. Оставят се да изсъхнат, без да се избърсват. След 8-10 минути краката се обливат с жива вода и се оставят да изсъхнат, без да се избърсват. Процедурата се повтаря 2-3 дни, а след това профилактично веднъж седмично. Неприятният мирис изчезва.

Зъбобол
Затоплете 200 ml мъртва вода и с нея изплаквайте устата в продължение на 10-20 минути. Ако е необходимо, процедурата се повтаря. Болката преминава бързо.

Киселини в стомаха
Да се изпие половин чаша жива вода преди ядене. Намалява се киселинността, подобрява се храносмилането. Киселините преминават.

Кашлица
В продължение на един ден след ядене се пие по половин чаша жива вода. Кашлицата се облекчава.

Колпит (вагинит)
Преди лягане, затоплете до 35 - 40°С мъртва вода (около 50 ml) и я вкарайте със спринцовка във влагалището. Изчаква се 8-10 минути. Със затоплена до 35 - 40°С жива вода (около 50 ml за промивка) се правят 2 – 3 промивки с паузи от 5 -10 минути между тях. Неприятните симптоми преминават за 2-3 дни.

Конюнктивит 
Очите да се измият с леко затоплена мъртва вода с pH=4,5-5,0, а след 10 - 15 минути – с жива вода с pH=8,0-8,5. Очите не се забърсват, а се оставят да изсъхнат. Процедурата се повтаря 4-5 пъти на ден. Преди лягане да се изпие половин чаша жива вода. Очите се изчистват, възпалението преминава.

Ларингит
През деня на всеки 2 часа се изплаква гърлото със затоплена мъртва вода. Освен това да не се претоварва гърлото и гласните струни с продължително и силно говорене, да не се пуши, да не се пият концентрати, да не се яде груба и люта храна. Болестта постепенно преминава. Профилактично да се плакне гърлото след ядене с мъртва вода.

Хрема
Носът да се промие 2-3 пъти, като с него се поема мъртва вода. Ако не успеете да поемете водата през носа, може да използвате чиста бутилка със спрей помпа. Налейте мъртва вода в бутилката и пръскайте в направление към носа, като вдишвате пръските през носа. На децата може да се капнат 2 – 3 капки мъртва вода с капкомер. Обикновено хремата преминава до няколко часа.

Изгаряния
Изгорените места се обработват внимателно с мъртва вода. Може да се постави марля напоена с мъртва вода. След час поразените участъци се промиват с жива вода. След изсъхване местата отново се налагат с марля, напоена с мъртва вода и процедурата се повтаря отново. Мехурите не трябва да се пукат. Ако това все пак стане или се появи гной, да се обработи с мъртва вода и след това да се продължи с жива вода. Тя може да се облива и през бинта, за да не се травмира раната. Изгарянията заздравяват за 3-8 дни в зависимост от степента.

Подуване на ръцете и краката
Три дни, по 4 пъти на ден, половин час преди ядене да се пие:
- първия ден - по ½ чаша мъртва вода;
- втория ден – по ¾ чаша мъртва вода;
- третия ден – по ½ чаша жива вода.
Подуването намалява и постепенно изчезва.

Остеохондроза
Препоръчва се да се пие по три пъти на ден, половин час преди ядене, един ден мъртва, другия ден – жива вода. На болното място да се направи компрес с мъртва вода. Процедурите продължават 10 дни. Болките намаляват постепенно. Пазете се от простуда, не правете резки движения, не вдигайте тежести.

Отит
С топла мъртва вода много внимателно да се промие слуховия канал, след което с памук се попие останалата вода (да се подсуши канала). На болното ухо може допълнително да се направи компрес с топла мъртва вода. Пазете се от простуда.

Парапроктит
Преди всичко трябва да се съблюдава лична хигиена, своевременно да се лекува запека и разстройството, своевременно да се започне лечение на хемороидите. При лечение на парапроктит, след посещение на тоалетната, ануса трябва да се измие с топла вода и сапун, след това възлите и раните да се обработят с мъртва вода, да се направи клизма с мъртва вода. Ако има отделяне на секрети, гной, се прави клизма още веднъж. Накрая може да се направи клизма с жива вода. След това всички възли и рани се обработват с жива вода. Преди лягане се изпива половин чаша жива вода. Постепенно парапроктитът преминава. Терапията продължава 8-10 дни.

Повишено кръвно налягане (хипертония)
Сутрин и вечер преди лягане се пие по половин чаша мъртва вода. Ако кръвното налягане не се понижава, да се пие мъртва вода 3 пъти на ден, докато налягането се нормализира. Често е достатъчно да се изпие половин чаша мъртва вода и да се полежи малко. Кръвното налягане се нормализира.

Понижено кръвно налягане (хипотония)
Сутрин и вечер да се пие по половин чаша жива вода. При необходимост и добро самочувствие, може да се пие и по-дълго време, например седмица. Важно е редовно да се контролира кръвното налягане и да се уточнява количеството на приеманата вода. Кръвното налягане се повишава, повишава се апетита, храносмилането, добива се енергия и бодрост.

Полова слабост
Живата вода действа като тонизиращо и стимулиращо средство, така че сутрин и вечер се пие по половин чаша жива вода. Получава се ефект като при виагра.

Полиартрит
Един пълен цикъл на лечение е 9 дни. Първите три дни, 4 пъти на ден, половин час преди ядене се пие по половин чаша мъртва вода. На четвъртия ден се прави прекъсване. През петия ден, 4 пъти на ден, половин час преди ядене и преди лягане се пие по половин чаша жива вода. На шестия ден се прави отново прекъсване. Последните три дни се пие отново мъртва вода, както първите три дни. Ако болестта е от дълго време, необходимо е на болните места да се прави компрес от затоплена мъртва вода или мъртвата вода се втрива в кожата. Болката в ставите преминава, подобрява се самочувствието. При необходимост цикълът на лечение може да се повтори.

Диария, разстройство
Да се изпие половин чаша мъртва вода. Желателно е да се въздържите от ядене. Ако до час разстройството не премине, да се изпие още половин чаша мъртва вода. Обикновено разстройството преминава за около час.

Порезни рани, драскотини
Раната да се промие с мъртва вода и да се остави да изсъхне. След това на раната се налага тампон, напоен с жива вода. След това лечението продължава само със жива вода. Ако се появи гной или кръв, раната да се обработи отново с мъртва вода. Раните се затварят за 2-3 дни.

Профилактика на простудните заболявания в периоди на епидемия 
Периодично, 3-4 пъти в седмицата, а при необходимост и всеки ден, сутрин и вечер, да се изплакват носа, гърлото и устата с мъртва вода. След 20-30 минути да се изпие половин чаша жива вода. След контакт с инфекциозно болни, посещение на поликлиники, обществени места, горната процедура да се направи допълнително. При прибиране у дома е желателно ръцете и лицето да се промият с мъртва вода, която унищожава вирусите и бактериите.

Профилактика на безсънието, повишена раздразнителност 
Преди лягане да се пие половин чаша мъртва вода. За повишаване на лечебния ефект се препоръчва в продължение на 2-3 дни да се пие по половин чаша мъртва вода половин час преди ядене. Да се изключи от менюто люта, мазна храна и алкохол. Нервите се успокояват, подобрява се съня, намалява раздразнителността.

Рани, причинени от залежаване
Раните от залежаване да се почистят внимателно със затоплена мъртва вода, оставят се да изсъхнат, след което се измиват с жива вода. Ако има превръзка, може бинта да се напои с жива вода. Ако се забележи появата на гной, то раната отново да се обработи с мъртва вода и лечението да продължи с жива вода (както при лечението на гнойни рани). Цикълът на терапия продължава 6 дни. Практиката показва, че при такъв метод на лечение раните от залежаване заздравяват по-бързо, отколкото при лечение с традиционни лекарства.

Псориазис
Преди лечението трябва да се измиете добре със сапун. Поразените участъци се попарват с гореща вода с максимално търпима температура или се прави горещ компрес, за да омекне кожата. След това поразените места се обливат обилно със затоплена мъртва вода, а след 5-8 минути се обливат с жива вода. След това, в продължение на 6 дни, поразените места се обливат само с жива вода, желателно 6-8 пъти на ден. Освен това, първите три дни, три пъти на ден, преди ядене се пие по една чаша мъртва вода, а останалите три дни – по ½ чаша жива вода. След първия цикъл се прави едноседмична почивка, след това цикълът на лечение се повтаря. 

В процеса на лечението при някои хора поразената кожа силно изсъхва, напуква се и боли. В такива случаи се препоръчва тя да се намокри няколко пъти с мъртва вода (да се неутрализира действието на живата вода). Болестта е трудно лечима, затова са нужни много воля и търпение. Видими резултати могат да се очакват след втория или трети цикъл. Появяват се чисти здрави участъци кожа. Постепенно псориазисът започва да отстъпва. За излекуване са необходими 5-10 цикъла на терапия. В процеса на лечение да се избягва пушенето, употребата на алкохол, люти подправки, пушено месо и други дразнещи съставки.

Радикулит, ревматизъм 
Два дни, по три пъти на ден, половин час преди ядене да се пие по една чаша жива вода. На болното място се втрива затоплена мъртва вода или се прави компрес. Болките преминават за ден, понякога за 2-3 часа, в зависимост от причината за обострянето.

Раздразнена кожа (например след бръснене) 
Няколко пъти да се изплакне лицето с жива вода и да се остави да изсъхне, без да се изтрива. При порязвания – да се сложи тампон, напоен с жива вода, и да се задържи 5-7 минути. Получава се леко смъдене, но зараства много бързо.

Напукана кожа на петите, краката
Профилактиката е аналогична, като тази при неприятен мирис на краката. Допълнително след процедурите се препоръчва да се намажат петите с растително масло, което да се втрие в кожата. Освен това, докато кожата е мека, може да се изтърка с пемза, за да се отдели по-бързо мъртвата кожа. Напуканите места заздравяват за 2-3 дни. Кожата отново става еластична.

Разширени вени
Местата, където вените са разширени и местата с кръвотечение да се промият с мъртва вода, след което да се поставят компреси с жива вода за 15-20 минути и да се изпие половин чаша жива вода. Препоръчва се процедурите да се правят до получаването на забележим резултат. Намаляват болезнените усещания. С течение на времето болестта преминава.

Салмонелоза
Да се промие стомаха с леко затоплена мъртва вода, първия ден да не се яде нищо, през 2-3 часа да се изпива по половин чаша мъртва вода. Допълнително може да се направи клизма с мъртва вода (с pH 3-3,5) Болестта преминава за 2-3 дни. Ако този метод не помага, обърнете се към лекар.

Захарен диабет
Постоянно преди ядене да се изпива по половин чаша жива вода. Самочувствието се подобрява значително. Диабетните рани се лекуват както гнойните рани.

Себорея на лицето, акне
Сутрин и вечер лицето се измива с гореща вода и сапун, изтрива се и се намокря със затоплена мъртва вода. Местата, където има пъпки могат да се мокрят с мъртва вода по-често. По такъв начин се лекува и акне. Допълнително може да се изпива по половин чаша мъртва вода. Постепенно пъпките изчезват, кожата се почиства и става по-мека.

Стоматит
След всяко хранене, 3-4 пъти на ден устата се изплаква с жива вода в продължение на 2-3 минути. Язвите заздравяват за 1-2 дни.

Обриви на лицето
Периодично кожата се намокря с мъртва вода (по възможност по-често). Допълнително вижте хигиена на лицето.

Отстраняване на мъртвата кожа от стъпалата 
Краката да се потопят в гореща сапунена вода в продължение на 30-40 минути, след това да се измият с топла вода и да се потопят в затоплена мъртва вода. След 15-20 минути мъртвата кожа да се свали внимателно с пръсти или пемза. Полезно е след това краката да се потопят в затоплена жива вода и да се оставят да изсъхнат, без да се избърсват. Мъртвата кожа постепенно пада, напуканите места заздравяват. Препоръчва се тази процедура да се прави веднъж месечно.

Подобряване на храносмилането 
При стомашни проблеми, например преяждане или смесване на несъвместими продукти да се изпие една чаша жива вода. След около час храносмилането се подобрява.

Подобряване на самочувствието
Периодично, 1-2 пъти седмично да се изплакне носа, устата и гърлото с мъртва вода, след което да се изпие половин чаша жива вода. Най-добре е процедурата да се прави сутрин след закуска или вечер преди лягане. Тази процедура да се прави и след контакт с болни, а също по време на грипни епидемии.

Грижи за косата
За нормална грижа за косата е достатъчно един път в седмицата косата да се измие с жива вода с подходящ шампоан, след това добре да се изплакне с жива вода и да се остави да изсъхне, без да се изтрива. Косата става мека, с копринен блясък. Пърхотът изчезва.

Фурунколоза 
Поразеното място да се измие с топла вода и сапун, след това да се дезинфекцира с мъртва вода и да се остави да изсъхне. След това на фурункулите се правят компреси с жива вода, които се сменят 4-5 пъти на ден или по-често. Преди лягане да се изпие половин чаша жива вода. Обикновено фурункулите заздравяват за 3-4 дни.

Холецистит (възпаление на жлъчката) 
В продължение на четири дни, по три пъти на ден, половин час преди ядене, да се пие активирана вода в следния ред:
- първия път (преди закуска) – мъртва вода; 
- втория и третия път – жива вода. 
Препоръчва се рН на мъртвата вода да е 3,5 единици, а за живата вода да е 9,5 единици. Болките в областта на сърцето и дясната лопатка изчезват, изчезва горчивината в устата.

Екземи
Преди началото на терапията поразените места се попарват с гореща вода (или компрес), след което се намокрят с мъртва вода и се оставят да изсъхнат. След това се мокрят само с жива вода по 4-6 пъти на ден в продължение на седмица. Преди лягане се пие половин чаша жива вода. Поразените места заздравяват за 4-5 дни.

Ерозия на шийката на матката
Със спринцовка се шприцва затоплена до 38°С мъртва вода. След 10 минути същата процедура се прави с жива вода. Продължава се със шприцване на жива вода по няколко пъти на ден. Ерозията преминава за 5-6 дни.

Язва на стомаха и дванадесетопръстника при повишена киселинност 
В продължение на 5-7 дни, един час преди ядене, се изпива половин чаша жива вода. След това се прави едноседмично прекъсване, след което терапията се повтаря, дори и болките да са изчезнали. Ако кръвното налягане не се повишава, дозата на живата вода може да се увеличи до ¾ чаша. По време на терапията да се съблюдава диета, да се избягва люта и груба храна, особено пушено месо, да не се пуши, да се употребява алкохол. Болките бързо преминават (за 1-3 дни), подобрява се апетита, общото самочувствие. Язвата на дванадесетопръстника зараства по-бавно.

Язва на стомаха при нулева киселинност 
Методиката на лечение е същата, както предишната, само че в този случай се препоръчва пиенето на мъртва вода (за да се увеличи киселинността в стомаха). Останалите препоръки са същите.

Приложение на активираната вода в домакинството и личното стопанство 

Борба с вредители по растенията
Местата, където са се натрупали вредители се напръскват с мъртва вода. При необходимост може да се полее и почвата. Водата трябва да е с pH около 3,0. Процедурата трябва да се повтори няколко пъти през ден. Вредителите загиват или концентрацията им силно намалява.

Дезинфекция на почвата
Почвата (пръстта в саксиите) да се полее с мъртва вода. Водата трябва да проникне на дълбочина 5 – 15 cm. След 1-2 поливания с мъртва вода да се полее с жива вода и след това се редува поливане с обикновена и жива вода (веднъж с жива вода, 2-3 пъти с обикновена вода). Мъртвата вода трябва да е с pH около 3,5, а живата – около 7,5 – 8,5 pH. За дезинфекция на почвата са достатъчни 1-2 поливания.

Дезинфекция на лицето, ръцете, обувките
След работа в замърсена среда, при наличие на опасност от зараза, изплакнете с мъртва вода носа, устата, гърлото, измийте ръцете и лицето. С мъртва вода да се обработят и обувките (може да се напръскат с мъртва вода отвътре и да се оставят да изсъхнат). Вирусите и бактериите загиват. Вероятността за повторно заразяване е минимална.

Дезинфекция на мебели и под
Мебелите се напръскат с мъртва вода или да се забърсват с кърпа, напоена с мъртва вода. Подът да се измива с мъртва вода. Осигурява се надеждна дезинфекция на мебелите и пода.

Дезинфекция на помещения
Неголеми помещения да се обработят с мъртва вода (тавана и стените да се напръскат, пода да се измие). По удобно е мъртвата вода да се спрейва. Този метод е много ефективен за дезинфекция на големи помещения – птицеферми, свинеферми, складове, плодохранилища, парници. Не е необходимо животните да се извеждат от помещението, водата е безвредна. Мъртвата вода трябва да е с pH около 3,0. Такива процедури могат да се правят ежеседмично. Аерозолният облак намалява ефективно микрофлората в помещенията (до 5 пъти) и е съвършено безвреден. Продължителността на действието е 5-6 дни. Икономисват се дезинфекциращи средства.

Дезинфекция на съдове
Съдовете (щайги, кошници, чували и т.н) се измиват с мъртва вода с pH около 3,0 и се оставят да изсъхнат (най-добре на слънце). Ефектът ще бъде още по-добър, ако съдовете първо се измият с жива вода, а след това се обработят с мъртва вода. Съдовете се дезинфекцират, унищожават се плесените, гнилостните бактерии и др.

Лечение на мастити, гнойни язви при животните
Активираната вода с успех може да бъде използувана във ветеринарната медицина. Гнойните рани при животните, ухапвания от паразити, да се намокрят с мъртва вода. Когато раните се изчистят – да се мокрят с жива вода. Полезно е периодично вимето да се измива с мъртва вода, особено през лятото. Раните бързо се изчистват и заздравяват. Загиват и снесените яйца на насекоми и паразити.

Лечение на разстройство при домашни птици и животни
Няколко пъти през деня птиците да се поят с мъртва вода със pH около 4,0-5,0. Същото се отнася и за животните с разстройство. Ако те не пият сами, да се намери начин да поемат мъртвата вода или храната им да се приготви с мъртва вода. Разстройството, както и при хората, обикновено преминава за няколко часа. Допълнително може да се дезинфекцира помещението.

Възстановяване на увехнали цветя, плодове 
Изсъхналата кора и стебла се изрязват и цветята или плодовете се потапят в жива вода с pH около 8,0 – 9,0. Цветята и плодовете се освежават, след което дълго остават свежи.

Стимулиране ръста на растенията
Поливайте растенията с жива вода по схемата: на 2-3 поливания с обикновена вода, едно поливане с жива вода. Растенията се развиват много по-бързо от тези поливани с обикновена вода, като диаметъра на стеблото и листната маса са видимо по-големи. Растенията боледуват по-рядко.

Пране с активирана вода
Накиснете бельото в загрята мъртва вода. След това добавете перилен препарат и пристъпете към пране. Изплакнете бельото в жива вода.

Увеличаване на продуктивността на домашните животни 
Периодично, 2-3 пъти в седмицата давайте на домашните животни да пият жива вода с рН 9. Може да приготвяте сухите фуражни смески като за накисване използвате жива вода. Засилва се имунитетът, увеличава се млеконадоят и ръстът на теглото.

Увеличаване срока на годност на хранителни продукти, плодове и зеленчуци 
Месо, колбаси, риба, масло, плодове, зеленчуци и др. преди да бъдат сложени за съхранение да се обработят чрез потапяне или напръскване с мъртва вода с рН 3 – 3,5 единици. След 10-20 минути продуктите се подсушават и могат да бъдат прибрани за съхранение. Под действие на мъртвата вода по-голяма част от бактериите и плесените загиват.

Дезинфекция и ускорено прорастване на семена 
Преди засаждане потопете семената за 10-15 минути в мъртва вода, а след това за същото време ги потопете в жива вода. Семената ще прорастват по-бързо и ще дадат по-висок добив от необработените.

Използвана литература:
1. В.М.Бахир. Об электрохимической активации воды и воде «живой» и «мертвой». Первое издание. М. 1990.
2. Петрас Шибилскис, Активирана и сребърна вода
3. Лечение с жива и мъртва вода Максим Баринов
4. В. Латишев, “Неожиданная вода”, Изобретатель и рационализатор, 1981, кн. 2
5. S. Shirahata, T. Hamasaki and K. Teruya. ”Advanced research on the health benefit of reduced water”, Trends in Food Science & Technology, 23 (2012) 124-131 4. R. D. Kirkpatrick. “The mechanism of antimicrobial action of electro-chemically ac
tivated (ECA) water and its healthcare applications”, Doctoral Thesis, University of Pretoria, 2009 6. Д. И. Кротов (Изобретатель СССР, засл. рационализатор РСФСР). «Живая и мертвая вода»
7. Интернет сайт: http://n-t.ru/tp/nr/zv.htm
8. Интернет сайт: http://n-t.ru/tp/ns/va.htm

Внимание: Живата и мъртвата вода не са лекарствено средство! При употреба на силни лекарства или нежелани реакции, моля обърнете се към личния си лекар или спрете временно употребата на жива и мъртва вода!

Техническо описание и инструкции за ползване на активатора за жива и мъртва вода Vodolek:  http://greenmasterspot.com/bloger/vodolek-tehnichesko-opisanie.pdf


Няма коментари:

Публикуване на коментар